Janda jiran aku?

>> Dec 30, 2008

Idea membina pump track datangnya dari Encik Don... selaku tuan tanah & tukang cangkul. Kerja-kerja membina pump track di jalankan secara bergotong-royong oleh ahli-ahli berbayar & tidak berbayar R.O.P. Bagi memeriahkan lagi pump track R.O.P aku telah membeli 2nd hand BMX dari seorang jiran mak mertua aku... yang rumah dia berdekatan dengan roundbout masjid UPM... alah.. yang jalan fakulti kejuruteraan tu.. ha.. yer... sebelum traffic light... kanan sebelum traffic light ada jogging track.. senang cuba cari kat goggle map.. hehee... Dulu mamat nie main flatland.. tapi dah lama stop sebab bosan katanya. Aku pun terjebak je beli BMX nie.. hehee.. pink colour lagi.. huhuuu...



Read more...

Gotong Royong Bikin Pump Track

Date : 27 Dec 2008
Time : 9.00am
Location : errmmm.. Secret!!





** JANGAN TIRU AKSI BER-SELIPAR RIDER DIATAS..
MEREKA TELAH TERLATIH (SEMI-PRO)



REPUBLIC OF PUCHONG + PUMP TRACK + STILL UNDER CONSTRUCTION!!




Read more...

Acik wedding lagi.. Lan side



Read more...

SELAMAT PENGANTIN BARU!

>> Dec 25, 2008


Title : Acik & Lan Wedding

Date : 11,13 & 14 December 2008
Venue : Hadapan Stadium Sg. Besar, Selangor

Perkahwinan puteri kembang semangkuk @ adik aku telah berjalan lancar dengan jayanya. Alhamdulillah, keadaan kesihatan & cuaca yang baik membolehkan kesemua acara berjalan lancar. Bermula dengan majlis kenduri kesyukuran pada 11/12/08... acara khatam Quran pada 12/12/08 dan seterusnya persandingan kedua-dua mempelai pada 14/12/08. Terima kasih daun keladi kepada semua saudara mara.. sahabat handai.. jiran tetangga.. tuan Kadi.. mak andam.. Pak Bond & Lydia.. apek jual aiskrim dan semua yang terlibat. Jasa anda semua tidaklah dapat dinilai dengan wang ringgit.... aminnnn....



Majlis menyambut pihak lelaki akan diadakan pada 28/12/08 di Taman Dato Harun, Petaling Jaya dan majlis berinai besar di langsungkan pada 27/12/08. Kepada rakan-rakan di jemput hadir.. sesuke aku je jemput orang.. heheee.... (kira rombongan sebelah perempuan ler)


p/s : nyaris tak tergadai basikal aku... kalo tak tinggal itik digi je ler....huhuuu....

Read more...

Kajian Hakisan dan Gelongsoran Tanah

>> Dec 23, 2008

Title : Susah nak cakap, Ceroboh lagi!
Date : 21 dec 2008
Time : 8.30am
Location : Putrajaya Challenge Park


Wallauweeeyyy! ramainya rider kat PCP hari nie. Nampaknya cepat benar berita PCP tersebar walaupun still under construction. Remember nok's.. ride under your own risk. Ya! aku baru perasan ada beberapa blog yang kerap posting pasal PCP nie. Mereka sering menceroboh dan terus menceroboh tanpa memikirkan orang lain. Bersiri-siri kayuhan cerobohan mereka. Aku kenal benar wajah-wajah mereka nie.. mereka dari sebuah kelab Republik..?? Mungkin dari blog atau link-link mereka yang membuatkan berita PCP lagi cepat tersebar... Lagipun rider-rider kelab nie ramai yang sudah bertahun-tahun tido basikal, makan basikal, kayuh basikal... Tak mustahil mereka punya ramai kenalan. Awas! jangan sampai rosak apa yang telah di usahakan..

Hari nie aku datang ke PCP sekadar berjumpa rakan-rakan yang kebetulan berada di sana. Mereka sedang membuat kajian tentang kawasan tadahan hujan, hakisan, kepadatan dan gelongsoran tanah. Maklumlah, di negara kita nie bila tanah collapse barulah nak buat kajian.. macam tu ke?




* Dibawah adalah foto-foto hasil kajian rakan-rakan selidik :



1 - Foto kajian Hakisan tanah


2 - Foto kajian gelongsoran tanah


3 - Foto kajian Kawasan Tadahan Hujan



4 - Foto kajian Tanah & Cotton


5 - Foto kajian kepadatan tanah

Read more...

Putrajaya Critical Mass #9

>> Dec 21, 2008


Haribulan : 19 Dec 2008
Masa mula : 10.30pm
Jarak genjot : 22km (ikut meter gue)
Rider seluruh : 50 - 60 orang, agak-agak aje deh...



PCM tiba lagi deh!... injoynye bersepeda secara gerombolan sekitar Putrajaya. Kali ini gagah genjot berteman Sarang he (teman dukalara) yang sejak hari semalamnye enggak bole tidur memikirkan laluan tanjakan yang bakal di rempuh. Buat pertama kalinye genjot Fuji Nevada 3.0 ber-speed 8 pemacu.

Hampir 1 bulan speda Sarang he gantung aje di dinding. Jumat sore nalipon lagi gue tanyakan jadi enggak acara PCM tutup kalendar 2008. "Loe biar benar-benar deh.. gue bisa postpone aje Futsal, sabtu baru nendang.. jumat lagi tanjakan MTB"...
Seawal 8.40 malam cabut terus ke rumah Mertua bagi numpangkan Dinie. Lantas.. memecut kesusur masuk highway Putrajaya. Dari sisi jendela mobil jelas hujan mulai gerimis. Waduuuh!! waduh! gi mana ni ma? Baru aje coba-coba speda.. ujan lagi....
"Waduuh! papa nie.. capek banget... ade aje rejekinye kan lagi bole speda.." muncung Sarang he ngobrol lagi. Sesaat tiba sekitar pakir Presint 9 semuka bapak Daoh (kapitan) yang enak duduk dalam bonet mobil nye. Hujan mulai 4/10 lebatnye.. langsung mampir ke mamak stall.. Sarang he pekena mihun lakna satu mangkok. Sempat mampir ke rombongan sepeda lain termasuk tim Republic Of Puchong.. ngobrol sebentar dan cabut lagi.

Gerimis udah clear deh... Yok! cabut dulu.. Daoh lagi briefing 1 menit langsung terus genjot. Sarang he mulai belajar mainkan pemacu spedanye.. masih enggak mahir 100%. Coba-coba ngawal posisi & tukar-tukar pemacu.. nah! bukan gampang deh naik speda. Jangan berantakan udah loe nih.. heheee... Sekejap aje Sarang he udah boleh cipta formula pemacunya sendiri.. so, enggak payah suara latar gi mana mau tukar pemacunya lagi..huhuhuuu.. Lintas terus Alamanda lanjut ke persiaran highway Perdana Putra. Clik.. cliks... lensa bapak Rudy terang sepanjang jalanan.. bapak Rudy istirehat dari bersepeda malam itu. Jamie nye punye pelomba baru.. adik kandungnye yang jika sendawa masih ade bau nasi goreng mamak. aiiipppp! obat kuat neh. Bawa mobil saja bapak Rudy hari itu.. lensa pun punya sharp shooter baru... kakang contoh nie.. huhuuu...

Tiba aje gigi highway... "uihhh!! top... masuk highway udah enggak ada ampun loe.. tuh tanjakan terus sepanjang jalan" teriak Sarang he.. "Udah ma, enggak tahan stop aje mane-mane.. gi pulak wife bapak Enul Goyang Gerudi ada di belakang nih.. guna mobil angkut speda aje"... heheeee... Namun Sarang he punye semangat ninggi serupa gunung kabupaten jawa barat. Bersepeda terus tanpa henti hingga sampe PICC.. tapi gue yang capek nih...huhuuu... Soooo... thats the end of this story.. bagi yang belum pernah genjot ke PCM musti coba next year.... will be different story... karen bangeeettttt...


1) genjot = kayuh
2) speda = basikal
3) tanjakan = bukit/climb
4) ngobrol = borak-borak
5) pemacu = gear
6) gerombolan = beramai-ramai
7) Sarang he = wife aku ler
8) 4/10 = kurang dari 5/10
9) bapak Enul Goyang Gerudi = Chip R.O.P


Credits to Yanto Sudarno (pekerja kedai runcit kat area kedai Uncle Sam) yang sudi translate ayat aku menggunakan Macbook barunya... hehee... pis ya kang! percumaaa aje....


foto dari lens bapak Rudy

foto dari lens bapak Rudy

Salute!!!




NO Duckling duck anymore.. jinggle bell.. jinggle bell... ride all da way

Sarang he.. waduuuhh! sapu semua tanjakan dong...

Read more...

Jejak Lembu Korban Tg. Rabok

>> Dec 9, 2008


Date : 7 Dec. 2008
Time : 8.30am... aku sampai 9.00am
Location : Taman Mas - Tg Rabok, Banting
Distance : 27km
Principal : Enche Don

Sekali lagi Republic Of Puchong mengadakan siri kayuhan ke Tanjung Rabok, Banting. Kali ini bertemakan "Jejak Lembu Korban" seramai 13 orang rider menjebakkan diri. Antara nama besar yang hadir ialah Bro Blucold316, Don, Mieharo, Bro Am, Am junior, Fimie, Iwansufa, Pingu, Wan kuda besi, Jiran Iwansufa, Korn & Din ice.
Sorry all coz aku terlewat sampai.. penat ler baru balik Melaka...heheee...

Kawasan di percayai laluan lembu korban

Don menjumpai sarang lembu korban.. sarang ke?

Singletrail.. kesan najis lembu korban terdapat banyak di sini

tiada anak sungai... tiada longkang... tiada halangan....
Kenapa angkat sikal??
More info pasal area nie... tanya Don

kawasan panas!

Kelihatan Wan kuda tercangkung kepenatan..
penat?

Mieharo membantu Bro Blucold316...
macam tgh sarung cincin jek.. heheee...

Kotoran pada seluar & jersi Bro Blucold316 akibat
terjatuh semasa mengejar lembu korban
!


Gambar bawah merupakan jentera-jentera
pencari lembu korban

Scott USA Wan & GT repost Din Ice (terlindung)

Fuji Tahoe Comp.. semakin matang

Tbolt Iwansufa & Merida TFS Korn

Giant NRS Pingu... ranking 22 Malaysia?

BMC Virus jiran Iwansufa

Tbolt Reef Bro Am

KHS Fimie

Giant Bro Blucold316

Haro.. Mieharo

Antara koboi-koboi lembu korban yang terlibat

hampir tertinggal.... Kona Fire Don

Walaupun koboi-koboi tidak berjaya menemui jejak lembu korban namun penat lelah terbalas apabila tiub jentera Kona Fire Enche Don terpaksa di korbankan. Gambar bawah.. sekitar majlis korban tiub dalam Enche Don.

Enche Don sedang menumbangkan Kona Fire korbannya

Lumrah orang negara kita...
mesti kerumun bila ada sesuatu terjadi...
Kelihatan Mieharo membantu Enche Don
melapah Kona Fire

Hampir selesai... itupun berpandukan
petua-petua Fimie..
huhuuu

Read more...
Blog Widget by LinkWithin

KELIWON JC MURAH?

KELIWON JC MURAH?

NAK PINDAH RUMAH? CARI LORI?

NAK PINDAH RUMAH? CARI LORI?
0123113473 - MAZLAN

Rider Down!


  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP