Kuala Lumpur Mountain Bike Hash - Kemensah

>> Jul 27, 2008

Downhill yang best

Jentera aku selepas basuh Rm3

Mat salleh pun tolak.. takkan aku kayuh plak

Trail sesak

ladies rider yg kuat giler

Menuju Puncak

Single trail

Geng Ampang

Single trail starting

Fuji cam aku la pulak

Nie lagi sorang kembar Fuji

Pit Stop

Fork berbunga jadi perbezaan

Yan posing dgn durango nyer

ride & mud

climbing, climbing

mamat baju merah tu terror siut...

Jentera aku kat R&R

Pict ngan bebudak Ampang

Read more...

Celomok Mama / Papa - Tumbesaran

>> Jul 24, 2008

Gambar-gambar Muhammad Dinie Hafiy mengikut peredaran bulan dan masa. Dari awal kelahiran rupa paras sebijik mirip mama dia. Bulan ke 4 barulah muncul wajah ceria persis papa dia... huhuuu... Mempunyai minat yang sama seperti papa nyer, suka tengok orang lalu lalang, kaki menendang-nendang (mirip rembatan papa nyer), suka pada keyboard komputer (ketuk), suka pada kertas-kertas drawing (masuk mulut), suka masuk bilik beskal dan mengenakan helmet papa nyer.

Ketika mengayakan helmet papa

Gembira bersama walker baru nyer

Selepas makan secolek durian..eeee

Beraksi dengan walker nyer kat Putrajaya

Ketika mahukan susu

Dinie Hafiy bulan ke 8

Dinie Hafiy bulan ke 7 (kena chicken pop)

Dinie Hafiy bulan ke 6

Dinie Hafiy bulan ke 5

Dinie Hafiy bulan ke 4

Dinie Hafiy bulan ke 3

Dinie Hafiy bulan ke 2

Read more...

Fuji Tahoe Comp XC (Sikal Baru Aku)

My Fuji Tahoe Comp. Description :
Frame: Fuji Altair 2 aluminium with PowerDiamond tube
Fork: SR Suntour XCR-LO 30mm stanchion 80mm travel
Front Derailleur: Shimano Deore
Rear Derailleur: Shimano Deore
Shifters: Shimano Deore
Crankset: Deore XT Hollowtech 07
Bottom Bracket: Deore XT 07
Brakeset: Shimano BR-M465 mechanical disc brakes 160mm + Deore XT 07 brake lever
Wheelset: Alex DP-17 Double Wall rim
Hubs: Fuji sealed bearings 32H
Freewheel: Shimano CSM969-AVOS
Chain: KMC HG-73
Tires: Schwalbe Black Jack 26x2.1
Saddle: WTB Rocket V Comp SE
Bottle Cage : To peak
Saddle Bag : To Peak

XCR fork 80mm travel with pink flowers (limited.. huhuu..)

My new Fox Flux helmet

Also my kura-kura helmet

Front View




Read more...

R.O.P Ride with PCC at Kajang Perdana

Perasmian beskal baru cap Fuji aku masuk offroad pada 13/7/08. Minggu nie join PCC gang kayuh Kajang Perdana. Lebih kurang 50 orang rider yg join kali nie. Average distance lebih kurang 22km... apakan daya bebudak r.o.p lain tersesat layan downhill dah tambah g 2km. So cincai-cincai dah jadi 24km agak nyer.
Trail kat sini memang best, tapi permulaan kayuhan dah start climbing... climbing..... dan climbing lagi dan lagi... so purata nyer banyak menolak dari mengayuh. Selepas lebih kurang dalam 15km baru ler merasa layan downhill yg agak panjang dan. Awas! agak berbahaya kerana tahap kelajuan mencapai tahap yg agak laju. Pojie & Ezam sempat gak ler tergolek masa layan downhill nih. Tak per lah luka2 kecil je... huhuuu....
Cuaca agak panas selepas layan downhill, coz kat bawah dah takde canopy g. Seperti yg dijangka kitoranglah group yg terakhir. Terpaksa ikut tanda arah yg dorang dah buat. Kenapa kitorang yg terakhir sampai ke finishing line?


click kat kumis untuk pict2 alasan mengapa kami terlewat sampai.. huhuuu..

Read more...

Kayuhan Jati Diri Kuala Kangsar

>> Jul 23, 2008

Hi! all, aku dan R.O.P geng bersekutu dengan bro A/O the Kassim Slamat menjebakkan diri berkayuh pada temasya Kayuhan Jati Diri Kuala Kangsar pada 29/6/08 yang lalu. Berbekalkan pisang & semangat yang masih belum tidur kesemua stage berjaya disudahkan dengan jayanya. Bukti bergambar disertakan sekali untuk tatapan semua.... R.O.P to the front!!! Thousand thanks to all R.O.P members, Bro A/O (sudi setiup-dua), Bro Gabanz (pemandu pelancong), Owner van sewa, Ayahanda Ezam (free transport), Mamak benasir (buatkan sarapan),Tuan pondok sewa, Marshall2, Organiser, Tokey kedai tayar, Orang2 kampung & Anggota2 polis yang terlibat. Tanpa anda kemanalah R.O.P???





















For more pict from organiser please click here...


Read more...
Blog Widget by LinkWithin

KELIWON JC MURAH?

KELIWON JC MURAH?

NAK PINDAH RUMAH? CARI LORI?

NAK PINDAH RUMAH? CARI LORI?
0123113473 - MAZLAN

Rider Down!


  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP